Opskrifts detaljer
|
Navn |
Curry med søde kartofler og kokos |
Beskrivelse |
Den søde kartoffel er helten i mit køkken. Især i denne velsmagende curry. |
Nøgleord |
4 personer |
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Diverse |
Opskriften er læst: |
4875 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
100 g |
aubergine |
2 spsk. |
olivenolie |
lidt |
salt |
1 |
løg |
2 fed |
hvidløg |
ca. 10 g |
ingefær |
2 spsk. |
olie til stegning, |
1,5 spsk. |
stærk karry |
1 spsk. |
gurkemeje |
1 spsk. |
spidskommen |
2 ds. |
hakkede tomater |
1 ds. |
kokosmælk |
2-3 |
søde kartofler, |
200 g |
frosne grønne bønner |
lidt |
limesaft |
lidt |
chilisauce |
800 gr |
kogte ris |
lidt |
frisk koriander |
3 spsk. |
ristet kokos |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Skær auberginen i tern. Vend demi olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. |
2 |
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint sammen med ingefæren. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Ladkrydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk. |
3 |
Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette tern og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre. |
4 |
Kom bønnerne og de bagte auberginer i gryden, og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og eventuelt en smule chilisauce. |
5 |
Server retten med masser af frisk koriander, ristet kokos og evt. kogte ris. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|