Opskrifts detaljer
|
Navn |
BRESSEKYLLING MED FLØDESAUCE |
Beskrivelse |
|
Nøgleord |
dansk |
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Fjerkræ |
Opskriften er læst: |
4200 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
1 |
bressekylling |
3 |
skalotteløg |
1 |
hvidløg |
1 |
gulerod |
50 g |
ventreche |
Smør |
til stegning |
½ |
bundt timian |
2 dl |
hvidvin |
4 dl |
hønsefond |
2 dl |
fløde |
lidt |
Citronsaft |
lidt |
Madeira |
lidt |
Salt |
Brunet |
smør |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Skær lår, vinger og ryg fra på kyllingen. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skræl og skyl guleroden, og hak den lidt. Hak rygkød, vinger og ventreche op og steg i lidt smør i en gryde til flot gyldent. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og gulerod og steg videre, til løgene begynder at blive karamelliseret. |
2 |
Skyl og slyng timian, tilsæt det sammen med hvidvin, og lad vinen reducere til det halve, hvorefter hønsefonden tilsættes. Reducér nuatter til det halve eller til ønsket smag og konsistens. Tilsæt så fløden, kog hurtigt op og sigt så. Smag saucen tilmed citronsaft, madeira og salt. |
3 |
Pensl kyllingen med brunet smør og drys med salt. Tilbered herefter i ovnen i godt og vel 18 minutter ved 180 grader. Tag ud og lad hvile– lige inden servering kan den få 2-3 minutter ekstra. |
4 |
Skær ud i 4 stykker og anret medflødesaucen, dampede asparges og smørristede morkler. |
5 |
TIP: Kyllingen kan fyldes med krydderurter, hvis man lyster. Ventreche kanerstattes af god bacon. Salt evt. kyllingelårene, og confitér dem til brug ved anden lejlighed. |
6 |
Dampede asparges: 12 asparges 25 g smør 1 dl vand Salt |
7 |
Skyl aspargesene, og skræl dem fra lige under hovedet og ned, hvorefter bunden fjernes. De tilberedes i en sauteuse i smør, vand og lidt salt. Det er vigtigt, at de tilberedes ved højvarme, da vandet ellers ikke vil nå at fordampe, inden de er færdige, og dermed opnås en flot glasering ikke. |
8 |
Smørristede morkler: 100 g friske morkler 25 g smør Salt Maderia |
9 |
Rens morklerne omhyggeligt i vand, indtil vandet er rent – gør det i en skål, så man kan følge med i, om der ikke mere er jord på bunden af skålen. Slyng dem nænsomt fri for vand i en salatslynge, og lad dem tørre lidt på et klæde. Rist morklerne på en pande med smør ved lav varme – morkler egner sig ikke til at blive stegt hårdt. Når de er næsten møre, smages de tilmed salt og flamberes i lidt madeira. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|
|
| | |
Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum
Alle rettigheder forbeholdes
Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.13 sekunder | 116,312,951 Unikke besøg | jQ Blog
|
| | |
|