Opskrifts detaljer
|
Navn |
Friske thairuller |
Beskrivelse |
Egentlig er friske forårsruller en vietnamesisk specialitet, men den har også sneget sig ind i Thailand. |
Nøgleord |
REJERULLE. |
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Thai-ret |
Opskriften er læst: |
4369 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
12 stk. |
forårsrullesvøb af rispapir |
et par |
håndfulde tynde risnudler udblødt i kogende vand og afkølede bønnespir |
lidt |
bønnespirer |
lidt |
thaibasilikum |
lidt |
frisk koriander |
2 |
gulerødder eller rød peber |
1 stk. |
agurk |
100 g |
finthakkede peanuts |
opskrift på |
Marinade |
lidt af |
soya riseddike fish sauce palmesukker (eller rørsukker) |
opskrift på |
Dip |
1,5 dl. |
tamarindvand |
2 tsk. |
sukker |
1 spsk. |
sojasovs |
1 spsk. |
fishsauce |
1 fed |
knust hvidløg |
lidt |
thaichili (de er stærke, så pas på!) |
1 tsk. |
maizena |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Indholdet i rullerne kan varieres i det uendelige, men ideen er, at det skal være friske råvarer, og at indholdet af kød, fisk eller skaldyr ikke må dominere. |
2 |
Rispapirsvøb er en smule bøvlet at arbejde med, men når man har lavet et par stykker, får man efterhånden taget. Hæld lidt varmt vand i en stor tallerken og læg et stykke rispapir i ad gangen. |
3 |
20-30 sekunder efter, når det er blevet blødt og føjeligt, dryppes det lidt af og lægges på et skærebræt. |
4 |
Lidt under midten af rispapiret lægges tynde stave af agurk, gulerødder, rød peber, bønnespirer, risnudler, et par tigerrejer samt friske blade af koriander og thaibasilikum. Pas på ikke at fylde for meget på, for så bliver de svære at rulle. |
5 |
Drys med lidt hakkede peanuts og dryp lidt marinade af soya, riseddike, fish sauce og sukker på. Fold siderne ind og rul dem stramt sammen. Bruger man store svøb, kan man dele rullerne, så de får en flot skæreflade. Server med dip. |
6 |
Dip |
7 |
Hvis du kan skaffe tamarind, opblødes 20 g i 2 dl varmt vand. Pisk godt og passer det gennem en sigte. Hvis du ikke kan skaffe tamarind, kan du erstatte det med riseddike eller limesaft fortyndet med vand. |
8 |
Kom alle ingredienser i en lille gryde, bring det i kog og jævn det lidt med maizena. |
9 |
Køles af og serveres til de friske thairuller. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|
|
| | |
Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum
Alle rettigheder forbeholdes
Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.17 sekunder | 116,308,103 Unikke besøg | jQ Blog
|
| | |
|