Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Kylling Massakren
ribe
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-02-2024 17:44
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 141
Tilmeldt: 22.06.14
 Status: Offline

En stor del af programmet omhandler kylling-produktionen i Thailand.





Sådan lever slagtekyllinger


Hvert år bliver der opdrættet omkring 60 milliarder slagtekyllinger på verdensplan. Cirka to tredjedele af slagtekyllingerne er del af den industrielle produktion, hvor de ofte bliver syge og stressede.

Høns og kyllinger er sociale, nysgerrige og eventyrlystne fugle. Men i den industrielle kyllingeproduktion har de ingen mulighed for at følge deres naturlige instinkter og adfærd.

Ingen plads: En kyllingestald i den industrielle produktion lever tusindvis af kyllinger tæt sammen. I slutningen af kyllingernes korte liv har hver fugl typisk mindre plads, end hvad der svarer til et A4-ark. Pladsmanglen gør det svært for dem at bevæge sig omkring, og de bliver ofte trådt på af de andre kyllinger.

Intet dagslys: Der er intet naturligt lys i staldene, og det elektriske lys er tændt i mange timer for at skabe lange dage og korte nætter. Det gør det svært for dem at hvile sig nok.

Intet at foretage sig: I de store stalde har kyllingerne ingen mulighed for at hvile på siddepinde, rode og skrabe efter mad, undersøge omgivelserne eller tage støvbad. Det er de aktiviteter, der normalt ville holde kyllingerne aktive og sunde, og uden denne mulighed lider de både fysisk og mentalt.

Beskidt strøelse: Strøelsen i staldene er typisk af dårlig kvalitet og fyldt med afføring, så kyllingerne står i deres egne ekskrementer. Afføringen danner ammoniak, og de kan give kyllingerne smertefulde sår på deres fødder, ben og bryst. Ammoniakdampene kan desuden give dem åndedrætsbesvær og øjenproblemer.

læs mere her https://www.world...ekyllinger
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.23 sekunder | 99,634,229 Unikke besøg | jQ Blog